Как се отразява ситуацията в Китай на Intercontinental, част 1

Кийт Бар, главен изпълнителен директор на Intercontinental Hotels Group Plc

Акциите на групата обърнаха спада след като директорът каза, че епидемичният взрив ще има „краткосрочен” ефект на китайския пазар. Intercontinental отвори 6 хотела в Китай през януари и записа още 11 през февруари, съобщи Бар в конферентен разговор. „Бизнесът продължава напред” и „дългосрочните фундаменти в Китай остават абсолютно силни”, каза той.

Intercontinental има "доста отменени резервации", каза директорът на веригата хотели, но според него клиентите просто са преместили пътуванията си за по-късно през годината.

"Наистина е трудно да се предположи какви ще са последиците като се има предвид, че не можем да кажем колко дълго вирусът ще оказва значително влияние върху Китай и туризма", каза Кийт Бар в интервю за Мат Милър от Bloomberg.

"Но имаме опит от ТОРС, а докато аз бях там мина и H1N1. Тогава имаше голям спад в търсенето за кратко време и последващо много силно възстановяване, заради повишеното търсене и способността на китайското правителство да стимулира икономическия ръст и активност. Това е малка част от бизнеса ни, която съставлява огромна част от разрастването ни, но е по-малко от 10% от дейността. Уверени сме, че ще се справим през тази година".

Последни новини
Още от Начало