Facebook няма да трие фалшиви новини

Премахването на фалшиви новини от платформата не отговаря стандартите на общността

Логото на Facebook Inc. на екраните в офисите на Facebook в Лондон, Великобритания. 8/10/2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Логото на Facebook Inc. на екраните в офисите на Facebook в Лондон, Великобритания. 8/10/2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

В момента Facebook води рекламна кампания във Великобритания, чието мото е „Фалшивите новини не са наши приятели“, пише BBC.

Facebook вече се отнася изключително внимателно към ролята си на разпространител на новини, след като получи обвинения, че Русия е повлияла на американски гласоподаватели по време на последните президентски избори, използвайки платформата.

В същото време компанията твърди, че потребителите често имат „много различни гледни точки“ и премахването на публикувани постове „не отговаря на принципите за свобода на словото“.

Вместо това публикациите, които изглеждат като неверни новини, ще бъдат „понижeни“.

В отговор на CNN служител на компанията посочи, че „Facebook е създаден като място, където различни хора да получат възможност да се изразяват“.

Именно затова компанията няма да трие новини, но ще намали приоритета на съдържание, което е отбелязано като невярно.

„Ние позволяваме на потребителите да публикуват, за да имат възможност да изразят своите емоции, но няма да показваме фалшиви новини приоритетно“, твърди говорител на компанията.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Начало