16 държави от ЕС ще участват на извънредната среща на върха по въпросите за миграцията

Срещата е работна и не цели приемането на конкретни решения

Германският канцлер Ангела Меркел по време на свое изслушване в германския Бундестаг, Берлин. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Германският канцлер Ангела Меркел по време на свое изслушване в германския Бундестаг, Берлин. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

16 държави от ЕС са потвърдили участието си в извънредната среща на върха в неделя, посветена на миграцията, съобщиха днес от Европейската комисия, пише БНТ. В срещата ще участва и българският премиер Бойко Борисов.

Засега участие са потвърдили Австрия, Белгия, България, Дания, Германия, Гърция, Испания, Италия, Люксембург, Малта, Словения, Холандия, Хърватия, Швеция, Финландия и Франция.

Страните от Вишеградската четворка отказаха участие с мотива, че въпросите за миграцията ще се обсъждат на официалната среща на върха на европейските лидери, която ще се проведе в края на следващата седмица в Брюксел.

Срещата е работна и няма за цел да бъдат приети окончателни решения. Тя е опит за сближаване на позициите по въпросите за миграция, по които ЕС остава силно разединен.

Последни новини
Още от Начало