Deutsche Bank ще вземе решение за бъдещото си ръководство в неделя

Графикът показва неотложността на решението

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Надзорният съвет на най-голямата германска банка Deutsche Bank е напът да вземе решение за бъдещото си ръководство и бъдещето на Джон Краян начело на концерна. За неделя председателят на Надзорния съвет Паул Ахлайтнер е свикал телеконферентна среща на членовете на Борда, пише германското икономическо издание Handelsblatt, цитирано от Investor.bg. 

Графикът показва неотложността на решението. Преди няколко дни стана известно, че Ахлайтнер търси приемник на Краян. Британецът е обвиняван за бавното преструктуриране на най-голямата германска финансова институция и лошите резултати. Освен това недоволството от представянето на банката заплашва да се премести от Краян и към самия  Ахлайтнер. Германската медия припомня, че най-важното досега кариерно решение на Ахлайнер – за назначаването на самия Краян, бе взето от Надзорния съвет за един уикенд.

Според информация от финансовите среди в неделя на заседанието на Надзорния съвет ще се обсъжда именно бъдещето на Краян и предложението на Ахлайтнер за приемник. Целта на председателя е в края на срещата да бъде в състояние да представи решение на инвеститорите и на обществеността. Кого ще предложи австриецът за нов ръководител на банката засега не е ясно. 

Последни новини
Още от Начало