Пазарите в Европа са на зелено

Коментар на Брий Тейлър, Bloomberg London

Frankfurt Stock Exchange. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Frankfurt Stock Exchange. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

"Акциите започнаха предпоследната седмица от годината положително, след като Камарата и републиканците от Сената постигнаха компромис относно законопроекта за данъчната реформа.
И двете камари на Конгреса планират да гласуват в средата на тази седмица закона, като целта е той да достигне бюрото на президента Тръмп преди Коледа. Доларът е в понижение, а ДЦК са се насочили също по-надолу.
Тук в Европа всичко е на зелено. Всички европейски индекси са в повишение, индексът Stoxx Europe 600 е поведен нагоре от компаниите за индустриални продукти и услуги.
Паундът отбелязва напредък преди министър-председателят на Великобритания Тереза Мей да представи своя план за преходния период на Брекзит.
Еврото се възстановяна след два дни на спадове.
Повечето европейски облигации са в повишение като дългът на Португалия надхвърля очакванията след петъчния доклад на рейтинговата агенция Fitch.
Днес следим и развиващите се пазари. Индийските акции се възстановиха след като партията на премиера Моди се очаква отново да спечели властта в неговия щат. Избори, които се смятат за ориентир преди националните избори през 2019.
А южноафриканският ранд се покачи след оптимизъм, че Сирил Рамафоса ще стане следващия лидер на управляващата партия Африкански Национален Конгрес.

Вчера беше първият ден, в който борсата CME започна да предлага фючърси върху биткойни. CME Group е най-голямата борса и ходът дава още по-голям достъп на обикновените инвеститори до криптовалутата. 
Дебютът в CME дойде само седмица, след като чикагският конкурент CBOE Global Markets представи подобни деривати на биткойна."

Това коментира днес от Лондон пазарният репортер на Bloomberg Брий Тейлър.
 

Последни новини
Още от Начало