Ричард Брансън за инвестицията на Virgin в Hyperloop

Коментар на милиардерът, основател на Virgin Group


Благодарение на британският милиардер сър Ричард Брансън, Hyperloop One вече е Virgin Hyperloop One. Преобразуването беше обявено от основателя и главен изпълнителен директор на Virgin Group в неговия блог, където посочва, че преобразуването е следствие на съществена инвестиция от Virgin в американската транспортна компания, изградена от Илън Мъск. 

Според сър Брансън инвестицията във Virgin Hyperloop One е в съответствие с ангажимента на Virgin Group за инвестиции в иновативни, широкомащабни проекти, каквито са и Virgin Airways и Virgin Galactic. 
"Virgin е привлечена от изцяло електрическия дизайн на Hyperloop, който е в съответствие с ангажимента на компанията за устойчиви, зелени технологии."

За сега системата е ограничена до тестовата писта на Hyperloop One до Лас Вегас, Невада. Най-дългият проведен тест е продължил 10,6 секунди с максимална скорост от 310 км / ч за 436 м.
В Северна Америка, Европа, Великобритания, Индия и Близкия изток се провеждат проучвания за приложимостта и изграждането на Hyperloop транспортни мрежи.

Последни новини
Още от Начало