Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Пазарите нехаят за политическите трусове в Германия

Андрей Стойчев в Клуб Инвестор, 25.11.2017

Политическата криза в Германия трябваше да бъде основният фактор, който да влияе на пазарите, но тук не важи поговорката "Всяко чудо за три дни", а даже "Всяко чудо за три часа", коментира председателят на УС на DeltaStock Андрей Стойчев в предаването "Клуб Инвестор" с водещ Ивайло Лаков.

"Видяхме леки колебания на немския капиталов пазар в понеделник сутринта. След това нещата влязоха в нормалното русло. DAXX до обяд вече изтри загубите и беше почти на зелена територия".

Интересни са анализите, при които се наблюдават големите паркинг площи в хипер- и супермаркетите и броя на паркираните коли. От там се правят интерпретации дали са се покачили или намалели продажбите на Black Friday. Тези резултати излизат преди официалните данни и на тяхна база се търгува на капиталовите пазари, сподели гостът. "Защото търговията се извършва на база очаквания, а не на база реални стойности. Нас реалните стойности не ни интересуват толкова, а това, което ще се случи утре".

Пазарите са спокойни, обобщи Стойчев. "Като цяло настроенията са положителни. Може би това се дължи на очакваното завършване на реформата на данъците в САЩ до края на 2017. Дали ще се случи е под въпрос, но това са очакванията. Другото е, че политиката на Фед е ясна, както и следващия председател. Очакванията, почти със 100% сигурност, са да има още едно покачване на лихвите в САЩ до края на годината. Това стабилизира долара".

Какво ще се случи с технологичните компании и започва ли разпродажба? Има ли признак за корекции? 

Последни новини
Още от Клуб Investor