Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Тежките задачи, стоящи пред новото македонско правителство

Доц. д-р. Горан Стойковски, политолог, Клуб Investor, 27.05.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След като президентът на Македония Георге Иванов връчи мандат за съставяне на правителство на втората в изборите партия СДСМ, след като дълго време отказваше да стори това, се очаква лидерът на тази партия – Зоран Заев, да обяви състава на правителството още следващата седмица.

Така обобщи динамиките около политическата ситуация в Македония политологът доц. д-р Горан Стойковски. Предаването е „Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

„Това ново правителство ще има много трудна задача оттук нататък. На първо място то трябва да се опита да умиротвори политическия процес, да успокои страстите, като същевременно трябва да поддържа националния консенсус за евроатлантическата ориентация на Македония“, каза още гостът в студиото.

„Основното предизвикателство всъщност ще бъде, ако недоволството на гражданите в Македония не спре, ако кризата продължи и ако убеди гражданите, не само тези, които подкрепят парламентарното мнозинство, а всички останали, че се е получил застой в евроатлантическата интеграция на страната през последните години и да обясни, че този евроатлантически път няма алтернатива“, коментира Стойковски.

Целия разговор вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor