Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Пазарът има нужда от корекция

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг, Клуб Инвестор, 06.05.2017

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Голяма част от френските избиратели гласуваха на първи тур на президентските избори срещу двете традиционни партии във Франция, показвайки, че не харесват Европа такава, каквато е в момента. Ако бъдещият президент на страната не приеме този факт, неговото управление ще последва съдбата на Франсоа Оланд. Това коментира главният инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг Цветослав Цачев в ефира на Клуб Инвестор с Ивайло Лаков.

По думите му огромната пропаст между политическите елити и избиратели идва от икономиката. "Хората виждат неработеща Европа, усетиха загубите от ембаргото, което Русия наложи на вноса на много земеделски стоки, включително и от Франция", коментира той. "Единственото, което тя прави е да печата пари и създава нови дългове, чрез които да замаскира проблемите", подчерта Цачев. 

Според инвестиционния консултант не се очакват сътресения на пазарите след втори тур на изборите във Франция. Пазарът има нужда от корекция, която в рамките на следващите 2-3 месеца ще бъде добро ниво за нови инвестиции. "Засега най-добрият вариант е предпазливост и да се държи малко повече кеш в портфейла на всеки един инвеститор", сподели той. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor