Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Пазарите все по-силно се имунизират срещу геополитическите трусове

Андрей Стойчев, член на УС на Deltastock, Клуб Investor, 15.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Реакцията на пазарите на американския удар срещу Сирия беше много вяла. Да, имаше такава за кратък период от време под формата на малки продажби на капиталовите пазари, които след това бързо отшумяха. Като че ли всички тези събития, случващи се през последните години, се абсорбират и се калкулират от пазарите и подобни инциденти не оказват влияние на пазара, защото, за жалост, се очаква всеки момент да има нови такива.

Това коментира в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков членът на Управителния съвет на Deltastock Андрей Стойчев.

„Например едно излизане на Франция от ЕС при мандат на Льо Пен е нещо, което крие голяма неизвестна. Едно е да има конфликт в Сирия и противопоставяне между Русия и САЩ, което е доста очевидно, съвсем друго е желанията във Франция изведнъж да станат подобни – излизане от ЕС“, допълни той.

„Що се отнася до реакцията на пазарите на събитията в Турция, с оглед на моментната политическа обстановка, би трябвало да бъде приравнена с „претръпналото“ отношение към Сирия, отколкото неизвестните, които предстоят в Европа на първо време във Франция, а след това в Германия. По скоро пазарът очаква Ердоган да продължи да „разиграва коня си“, като смятам че референдума утре (16 април) ще го докаже. Това би се отразило негативно по-скоро в локален план , отколкото на глобално на пазарите“, каза още Стойчев.

Повече вижте тук ( във втората част на видеото):

 

Последни новини
Още от Клуб Investor