Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Бъдещите инвестиции на Близкия изток в България

Стамен Янев в Investbook, 07.04.2017

Стамен Янев, изп. директор на Българска агенция за инвестиции. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стамен Янев, изп. директор на Българска агенция за инвестиции. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България като има положителен имидж в държавите в Близкия Изток. Тя принадлежи към семейството на големите икономики, като част от икономиката на Европейския съюз. Това каза Стамен Янев, изп. директор на Българска агенция за инвестиции, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. Партньорите ни в тази част от света биха желали да почерпят ноу-хау, кадри и да създадат възможности такъв тип икономики да присъстват в тяхната икономика.

"Пазарът на инвестиция е доста конкурентен и в тези държави България може да има съществени успехи с много по-малко усилия".

Ако дадем ноу-хау на такива държави, като например в областта на строителството на индустриални зони, което е инструментариум в сферата на инвестициите, можем да имаме и т.нар. конкурентно предимство с цел българският бизнес да завоюва територии на други пазари, каза Янев. "Знаете, че за да бъде успешен един бизнес, той би следвало да е експортно ориентиран. Така че всеки един пазар за българския бизнес представлява интерес и в същото време и шанс за допълнително инвестиции в България".

Кои са секторите, за които България е привлекателна? Очакваме ли преки инвестиции в България?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook