Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

НАП още търси парите си от ЦСКА

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 17.05.2019 г.

Стадион „Българска армия“ Снимка: CSKA.bg Стадион „Българска армия“ Снимка: CSKA.bg

Националната агенция по приходите (НАП) продължава да чака дължимата сума от столичния футболен гранд ЦСКА, но от съда откриват нередности, които пречат на транзакцията. Това съобщават Александър Костадинов и Цветин Филипов в предаването Index Sport.

Новите собственици на ЦСКА в лицето на Гриша Ганчев, Илиян Инджов и Христо Стоичков все още не са изплатили задълженията на старото дружество ПФК „ЦСКА“ АД в размер на 4,6 млн. лв. Причината е, че няма изготвено постановление за възлагане на тази сума, което се явява една немалка правна пречка към момента.

В Англия също се заражда подобен спор и в частност по темата с емблемата на даден футболен клуб. Уувърхамптън е обект на граждански съдебен иск от мъж, претендиращ, че е изработил логото им 10 години преди то да стане официално за клуба, но не е получил и пени за това.

Питър Дейвис е убеден, че дизайнът на Иън Джаксън е изплагиатстван от самия него и затова 40 години по-късно той настоява за компенсация. Ръководството на „вълците“ на свой ред е озадачено от конфликта и времевата дистанция на претенциите. По всичко личи, че спорът ще се реши в съда и ако наистина бъде установено, че Уувс са откраднали дизайна, това ще е един от сериозните маркетинг скандали на „Острова“.

Лидерът в световната ранглиста на Formula 1 Люис Хамилтън също влиза в новините с един жест на милосърдие към свой малък-голям фен. Пилотът на Mercedes случайно разбира, че хлапето страда от рядка форма на рак, който най-вероятно ще отнеме живота му в рамките на годината. В същото време детето не пропуска нито една изява на Хамилтън и неговите победи на пистата практически са една от малкото му причини за радост. Затова британецът решава да изпрати екипа си в дома на момчето, за да му покажат болида, с който бе спечелено състезанието в Барселона. Радостта на малчугана обиколи световните спортни медии, карайки мнозина на свой ред да се усмихнат в знак на симпатия.

За да научите цената на Филипе Коутиньо през летния трансферен прозорец, изгледайте видеото от предаването.

Последни новини
Още от Index Sport