Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Ла Лига отчете приходи в размер на 4,5 млрд. евро

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 14.05.2019 г.

Испанското футболно първенство се похвали с огромните си приходи за сезона 2017/18, отчитайки близо 25% ръст. Това съобщават Александър Костадинов и Цветин Филипов в поредния епизод на спорното шоу Index Sport.

Примера Дивизион е събрала 1,5 млрд. евро от телевизионни права, 838 млн. евро от реклама и 1,02 млрд. евро от трансфери на играчи през двата трансферни прозореца, а общо всички оборотни средства са достигнали 4,479 млрд. евро. 185 000 души работят в структурите на испанския футболен елит, което включва играчите в отделните клубове и всички останали служители в тях. Сумата съставлява 1,4% от брутния вътрешен продукт на цяла Испания, което само доказва значимостта на Ла Лига за страната.

В Англия тази година се радват не само на най-силното си европейско представяне в историята със своите четири финалиста в Шампионската лига и Лига Европа, но и на рекордната посещаемост в долните ешалони на местния шампионат.

Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 са събрали общо 18,3 млн. зрители на мачовете през изминалата кампания, което е най-добрата посещаемост от 1959 г. насам. Най-голям зрителски интерес е имал мачът между Съндърланд и Брадфорд на Коледа, когато 46 039 души гледаха на живо срещата от трибуните на „Стейдиъм ъф Лайт“.

Как се отрази отпадането на Барселона и Аякс от полуфиналите на Шампионската лига във финансов план можете да научите от видеото.

Последни новини
Още от Index Sport