Вносът в САЩ на петрол от Венецуела намалява

Графика на деня, 23 февруари 2018

Доставките на петрол в САЩ от Венецуела. Графика: Bloomberg Terminal Доставките на петрол в САЩ от Венецуела. Графика: Bloomberg Terminal

На фона на намаляващите доставки Венецуела изпрати последната доставка суров петрол за САЩ през юни 2010. Американските рафинерии получиха само 174000 барела на ден през седмицата, приключила на 16 февруари, след като хроничното лошо управление и липсата на средства намали производството на най-големия в миналото производител на петрол в Южна Америка. Американските купувачи сега се готвят за евентуални санкции за петролния сектор на Венецуела от администрацията на Тръмп и търсят надеждни доставчици, съобщава Bloomberg.

Венецуела рекламира новата подкрепена от държавата криптовалута, петро. Сайтът, през който започнаха предварителните продажби на петро във вторник приема само щатски долари и евро, както и биткойн и етер. Предлагането приключва на 19 март. Президентът на Венецуела Мадуро каза, че криптовалутата ще бъде подкрепена от петролните резерви на Венецуела.

 

Последни новини
Още от Графика на деня