Биткойнът напът да покори $10 хил.

Криптовалутата е поскъпнала с над 850% от началото на годината

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Цената на  биткойн премина границата от $9 хил. за брой само шест дни, след като достигна $8 хил, предаде Investor.bg

От началото на годината криптовалутата е отчела ръст от над 850%. Цената на най-голямата криптираща валута по пазарна стойност се увеличава, тъй като тя получава по-голямо внимание въпреки предупрежденията за балон. Всичките финансови експерти - от директорите на Wall Street до рисковите капиталисти, претеглят много внимателно изказванията си и мислите си за цифровата валута, а някои са по-скептични от останалите, коментира Bloomberg. 

Не само рискови инвеститори обаче обръщат внимание на най-популярната криптовалута. През последните 12 месеца броят на акаунтите в търговската борса Coinbase се увеличава до 13 млн., което представлява утрояване.

Цената на биткойна се изкачи на рекордното ниво от $9 518 преди някои инвеститори да започнат да прибират част от печалбата, показва комбинираното ценообразуване на Bloomberg.

В пореден ход отвъд традиционното инвестиране CME Group Inc. обяви, че планира да започне да предлага фючърсни договори за биткойн, като може да ги пусне на пазара през декември.

Общата пазарна капитализация на цифровите валути сега е над $290 млрд., показва статистика на уебсайта Coinmarketcap.com.

Последни новини
Още от Графика на деня