Брифинги на Националния оперативен щаб ще има всеки четвъртък

През останалите дни актуалната информация ще продължи да бъде представяна под формата на съобщение

Снимка: Министерски съвет Снимка: Министерски съвет

От 7 май всеки четвъртък от 8 часа Националният оперативен щаб ще дава пресконференция веднъж седмично в Министерския съвет, съобщи правителствената пресслужба.  

Щабът ще бъде на разположение на медиите, за да отговаря на въпроси. Същевременно актуалната информация за страната и света ще продължи да бъде представяна под формата на съобщение всяка сутрин от доцент Димо Димов, секретар на Щаба.

Решението за провеждане на ежеседмични пресконференции е съвместно на министър-председателя Бойко Борисов и на Националния оперативен щаб, като е взето предвид желанието на медиите да получават отговори на въпросите им в реално време лично от председателя и членовете на щаба, съобщават още от институцията. 

Припомняме, че на 2 май беше обявено спиране на традиционния бирифинг на Националния оперативен щаб с решение на премиера Бойко Борисов. Мотивите бяха, че обществото е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса и че все повече започват да се чуват критики, че брифингите внасят повече вреда, отколкото полза.

Последни новини
Още от България