Връчена е заповед за прекратяване на строежа Златен век

Днес заповедта е връчена на участниците в строителния процес и подлежи на обжалване пред Административен съд в София в 14-дневен срок

Снимка: Олег Попов Снимка: Олег Попов

Връчена е заповед за цялостно спиране на строежа „Златен век“ в столицата, извършван от „Артекс инженеринг“ АД, съобщи Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Преди дни строителят обяви, че след получаването на заповедта възнамерява да я обжалва, предава Investor.bg.

От ДНСК твърдят, че заповедта е издадена на основание чл. 224 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), където се регламентира при какви обстоятелства строителство може да бъде спряно, като в съобщение обаче не се посочва директно нарушение.

Днес заповедта е връчена на участниците в строителния процес и подлежи на обжалване пред Административен съд в София в 14-дневен срок. От Дирекцията уточняват, че жалбите и протестите пред съда не спират изпълнението.     

Според съобщението за установените нарушения на разпоредбите на ЗУТ, довели до спиране на изпълнението на строежа, са образувани 8 административнонаказателни производства, като предвиденият в закона размер на санкциите е общо около 200 хил. лева.

Investor.bg припомня, че скандалът около „Артекс“ стартира с разкритията, че в техни сгради, построени в квартал „Изток“, луксозни апартаменти на силно занижени цени са закупили представители на ГЕРБ на високи постове – Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева. "Апартаментгейт" се разрасна, след като медиите сигнализираха за несъответствия в нотариалния акт за тризонета на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

 

Последни новини
Още от България