Премиерът Борисов: Съпротивителната сила на ГЕРБ е отслабена

Борисов отправи критики към съпартийците си по повод мълчанието им за дейностите по АМ "Хемус", като обеща поне пет първи копки по нея през март

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов. Снимка: Investor.bg Министър-председателят на Република България Бойко Борисов. Снимка: Investor.bg

Отслабнала съпротивителна сила на ГЕРБ констатира лидерът на партията Бойко Борисов в изказването си на Националната предизборна среща на актива и ръководството на формацията, предава Investor.bg.

"Съпротивителните сили на партията са на ниско ниво", порица съпартийци, министри, кметове той.

Често, според него, в парламента се внасят недогледани предложения от изпълнителната власт, които трябва да се поправят.

Той не спести критики и към кметовете на ГЕРБ. "Защо си мълчите, защо отвътре не се повдигнахте да се съпротивлявате, например за санирането", упрекна той представителите си в местната власт. "Мълчите и за "Хемус", както и за санирането", не пропусна премиерът и автомагистралата, която е една от темите, по които БСП атакува ГЕРБ. Борисов съобщи, че намерението е през март по нея да бъдат направени поне пет първи копки.

Все пак лидерът на формацията поощри съпартийците си за огромната работа, която вършат.

"Създадохме ГЕРБ, народът избор след избор ни даваше своето доверие, в голямата си част ние го защитихме - от най-елементарните неща - "Витошка" да не е пълна с джипове на мутри, да имаме магистрала, метро. Направихме доста повече, отколкото може една партия да направи, но беше лесно, защото никой дотогава не беше правил нищо", отчете Борисов.

"В същото време има недоволство", констатира той. "Значи има нещо, което трябва да променим", отговори си премиерът.

Борисов не пропусна и темата за изтребителите като подчерта, че НС е дало мандат на изпълнителната власт да преговаря за най-доброто. Той благодари на ДПС за подкрепата за изтребителите и по темите за евроатлантическата ориентация.

Благодари и на военния министър за сделките за въоръжението на армията - изтребители, кораби, бронетранспортьори.

"Правилата, начинът, по който се управлява Евросъюзът , изисква толерантност, внимание, обясни на актива по повод предстоящите ероизбори премиерът. И припомни за успешното българско европредседателство. Защо е тази злоба, че нищо не било направено, ами те от Белия дом до Москва, от Париж до Берлин ни казват колко много неща сме направили. Успяваме да балансираме между всички интереси. Полагаме огромни усиля за Brexit да се подготвим за всички сценарии", коментира още Бойко Борисов.

Последни новини
Още от България