Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Безос обеща амбициозни зелени промени в Amazon

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 20.09.2019

Главният изпълнителен директор на онлайн платформата за търговия Amazon Джеф Безос обеща компанията да заработи напълно неутрално по отношение на въглеродния диоксид до 2024 г. Част от инициативата е и прехвърляне на логистичните операции към 100 000 електрически превозни средства. Повече по темата разказа главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Amazon твърди, че това е най-голямата поръчка, правена някога за електромобили. Те са произведени от фирмата Rivian в Мичиган, а компанията на Безос е инвестирала 440 милиона долара за тях. Освен това се планира инвестиция в размер на 100 милиона долара за залесяване на гори“, посочи Попов.

Според него времето на обявяване на новия подход на компанията не изглежда случайно, тъй като Конференцията на Организацията на обединените нации за изменението на климата ще се проведе в понеделник, а за днес се планират глобални протести срещу климата.

„Безос сигнализира, че отговорността да се направи нещо за предотвратяване на предстоящата климатична катастрофа не зависи изцяло от потребителя, позовавайки се на широкото разклонение на бизнесите си и на достигането на глобалния пазар до десет милиарда доставени пакети“.

„Независимо от това, остават редица отворени въпроси“, добави редакторът. Той коментира, че преминаването към електромобилите няма ясен срок, а приблизително една трета от стоките, продавани в Amazon, идват от климатичния прегрешител Китай и едва ли ще бъдат бойкотирани от групата.

Повече технологични новини четете на Investor.bg

Последни новини
Още от Бизнес старт