Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

ЕК все още не се поддава на натиска от САЩ срещу Huawei

Технологичен коментар на Елена Кирилова - редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 27.03.2019 г.

Логото на Huawei по време на форумана компанията в Париж Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg Логото на Huawei по време на форумана компанията в Париж Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg

Европейската комисия не предприема никакви действия срещу Huawei, въпреки упражнения натиск от страна на САЩ, коментира Елена Кирилова – редактор в Investor.bg, за Технологичните новини в сутрешния блок по Bloomberg TV Bulgaria.

Америка изрази открито мнението си, че изграждането на новата 5G мрежа в Европа от Huawei ще служи за шпионаж на китайското правителство. Твърденията бяха публично отхвърлени от страна на технологичната компания, като дори се очаква тя да заведе дело за обвиненията.

Spotify също представлява важна част от новините през изминалия ден, защото компанията налага някои съществени промени в начина, по който предоставя музикалните си плейлисти за своите потребители. Целта на нововъведението е слушателите да получават по-персонализирани публични плейлисти, което би трябвало значително да подобри резултатите на всеки един отделен изпълнител и да се подобри престоя на потребителите в приложението. Възникват и въпроси, касаещи достъпа на всички до всичко в Spotify, както и възможността на хората да споделят опита си със свои близки в мрежата.

Целият обзор на технологичните новини в сутрешния блок ще може да видите по-късно.

Последни новини
Още от Бизнес старт