Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Въпреки амбициите: Какво не достигна на ЕС за първостепенна международна роля

Проф. Динко Динков, УНСС, Бизнес старт, 20.02.2019

Проф. Динко Динков, УНСС, Бизнес старт, снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Динко Динков, УНСС, Бизнес старт, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очевидно е, че все още нещо не достига на Европейския съюз (ЕС), за да може той да придобие характеристиките на първостепенен играч на международната сцена. В политиката си до момента блокът разчиташе повече на дипломацията, като без съмнение той вече търпи и последиците от действията на други първостепенни фактори в света. Това каза проф. Динко Динков, УНСС, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Динамиката в международните отношения е голяма и ЕС трябва да се адаптира към променящите се реалности, отбеляза Динков. Той коментира усилията Франция и Германия в тази насока, като обаче посочи, че те остават недостатъчни.

Още по темата

Още по темата

Според госта последиците от Brexit за Великобритания тепърва ще стават драматични.

„Трудно е да се предскаже дали наистина ще има Brexit на 29-ти март. В ЕС по този въпрос вече има съгласувана категорична и твърда позиция... Не може да очакваме още големи отстъпки от Брюксел – безкрайно отлагане на процеса или нови компромиси за ирландската граница“.

Повече по темата вижте във видео материала.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт