Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Велков: Изоставането на София продължава със същите темпове

Иван Велков, заместник-председател на Столичния общински съвет, Бизнес старт, 01.02.2019

Приоритетите на бюджета на столицата са нещо задължително за всяка една община и не са новина. "В настоящата конюнктура и при това състезание между градовете в региона и в Европа да направиш нещо над средното, извънредно, за да заявиш: ние ще инвестираме, ще изпълним задължителните елементи от развитието на града, нещо, което да ни отличи и изпревари останалите ни конкуренти". Това в бюджета на Столична община липсва. Това е и причина той да не бъде подкрепен от Иван Велков, заместник-председател на Столичния общински съвет, който изложи аргументите си в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"Не за първа година не виждам изпреварващи политики в работата на Столична община и в бюджета й, точно това състезание с градове като Белград, Букурещ, Атина, градове, които един потенциален инвеститор или турист би избирал по критерии, значими за него, е част от личната ми мотивация да се включа в този мандат в работата на Общинския съвет. По привлекателност, по качество на живот, по качество на бизнес София и България продължават да наваксват някакви пропуснати възможности. Илюзията, че с малки крачки и с подобряване, сравнено с минал период, ще успеем да го направим, е не толкова здравословна. Защото изоставането продължава със същите темпове", изрази аргументите си на несъгласие с провежданата политика Велков. 

Общинският съветник посочи пример за градове като "Варшава, Прага и Будапеща, които независимо от политиката, които техните национални правителства провеждат, не се съобразяват с дефицитите на тази или онази тема, а инвестират в целия комплекс от начини за развитието им като пазарни субекти". Ето това, по думите на госта, липсва в България и то трябва да бъде "не просто тема, поставена на масата, а в основата на всяко градско развитие", е мнението на Велков.

Още по темата гледайте във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт