Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мрачна прогноза за бизнеса в Индия плаши инвеститорите в Amazon

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 01.02.2019

Инвеститорите вече имат някои опасения за растящите разходи на Amazon, според изнесените данни от отчетите на компанията. Мрачна прогноза за бизнеса в Индия и хладната прогноза за приходите като цяло помрачиха настроенията. Това съобщи Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Акциите на Amazon.com Inc. поевтиняха, след като гигантът в електронна търговия даде хладна прогноза за приходите си за първото тримесечие и изрази загриженост за нарастващите разходи, забавянето на ръста в търговията на дребно и даде мрачна прогноза за бизнеса си в Индия. Приходите от продажбите ще възлязат на между 56 млрд. долара до 60 млрд. долара през текущото тримесечие, съобщиха от компанията в четвъртък. За сравнение - средната оценка на анализаторите бе за 61 млрд. долара", съобщи Попов.

Още по темата

Технологичният журналист посочи още, че въпреки че продажбите и печалбата през четвъртото тримесечие са надминали прогнозите на анализаторите, растежът в Северна Америка се е забавил драстично в ключовия празничен период, а коментарите за несигурността в Индия изпратиха акциите на по-ниски нива. Книжата поевтиняха с 5,8% в разширената сесия, предава Bloomberg.

Вижте още от резултатите на Amazon и от света на технологиите на Investor.bg.

Целия коментар гледайте във видео материала.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт