Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Хората на изкуството трябва да бъдат и предприемачи

Александрина Икономова, LeapIN, Бизнес старт, 05.02.2018

„Изкуството в бизнеса и бизнесът в изкуството“ е конференция, която ще се състои на 24 февруари в Аулата на СУ. Двете основни причини за тази тематика са свързани с креативността като много съществен елемент от развитието на собствен бизнес и прогресивността в кариерата. Това каза Александрина Икономова от LeapIN в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Димитър Вучев.

Според нея за успех са нужни много креативност и адаптивност.

„От друга страна бизнесът в изкуството е много важно, защото имам чувството, че младите артисти в България са леко неглижирани, а при тях е много важно да я има предприемаческата култура, защото те трябва да продават своето изкуство“.

По думите ѝ това не бива да се асоциира с нещо негативно като комерсиализацията.

„Но трябва да знаеш как да превръщаш произведение на изкуството в произведение на културата и да обясниш на хората защо трябва да се инвестира в твоето изкуство“.

Икономова посочи, че лекторите, които са подбрани от LeapIN, са също хора на изкуството, които са успели да стигнат до високо ниво, така че да бъдат разпознавани като такива.

„Искаме да стартираме менторски програми, защото лекциите са чудесно нещо, но те са по-обширни, а менторството дава много повече възможности за развитие“. 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт