Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

За или против детския труд

Светослава Стоянова, Junior Achievement Bulgaria, и Марина Стефанова, Фондация Каузи, Бизнес старт, 01.05.2017

Светослава Стоянова, Junior Achievement Bulgaria, и Марина Стефанова, Фондация Каузи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Светослава Стоянова, Junior Achievement Bulgaria, и Марина Стефанова, Фондация Каузи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Темата, свързана с труда и любовта към това, което правиш се отнася до изграждането и възпитаването на отговорност. Колко по-рано има това усещане един човек, толкова по-рано ще е готов да полага усилия за неговото постигане. Това коментира Светослава Стоянова от Junior Achievement Bulgaria в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

Предприемачеството е свободата как сам да използваш времето си, но в никакъв случай не означава свободно време, посочи тя. 

Предприемачеството е навсякъде. Предприемаческите умения се възпитават от 6-годишна възраст. "Дали ще иновираш в компанията, в която работиш, в администрацията или ще създаваш нещо свое, това изисква предприемачески знания, умения и хъса за денонощна работа, сподели от своя страна Марина Стефанова от Фондация "Каузи". 

Един от основните акценти на българската мрежа на глобалния договор на ООН - проектът "Гордея се с труда на моите родители", е положителен пример, по който може да се представи модел за успешна реализация, коментира още тя. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт