Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Дясното и лявото в Парламент 44

Доц. Ангел Марчев в Бизнес старт, 27.03.2017

доц. Ангел Марчев, преподавател в УНСС и БСУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria доц. Ангел Марчев, преподавател в УНСС и БСУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-дясната партия, която ще влезе в 44-тия парламент, е ГЕРБ. Следващата по дясно ориентирани възгледи е ДПС. От лявата страна - БСП. ОП са точно по средата и трудно се намира корелация между тяхната платформа и всички останали. Въпреки това най-вероятно е да се направят компромиси и въпреки параметрите на съответните политически платформи да се направят коалиции и да се сформира правителство, което ще бъде малко по-безпринципно, защото се вижда, че няма как да стане по принципен начин. Това каза доц. Ангел Марчев, преподавател в УНСС и БСУ, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

Винаги има изненади и в двата края на политическия спектър, каза още Марчев. "Едното е, че позицията на "Да, България" излиза най-дясна и това е изненада за много анализатори. Ляво почти липсва. Струпването е доста в централната част, където корелацията с ляво и дясно е под значима". 

В предходните избори, 2014, същият анализ показа, че струпването беше в дясно, а по-предишните имаше изместване малко по-наляво, подчерта гостът.

"Дошъл е моментът да се търси по-дясно икономическо развитие, вместо социално". 

Какви политики можем да очакваме от новите управляващи? Ще има ли форма на реваншизъм в икономическия смисъл?

Вижте: Снимките от изборите.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт