Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Противоречиви резултати за йената, умерен оптимизъм на китайските пазари

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Хонконг, Бизнес старт, 14.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Редовния си пазарен коментар от Хонконг направи в предаването „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев пазарният анализатор Ришаад Саламат от Bloomberg TV Hong Kong.

“Търговията на акции в тази част от света е доста разнопосочна, докато очакваме решението на Фед. Инвеститорите очакват почти сигурно увеличение на лихвите от Федералния резерв утре. Японският индекс Nikei 225 се търгува с понижение за 1 ви път от 3 дни, като изтри част от загубите си, но към момента е с 10% надолу, a йената също изгуби посоката“, обобщи Саламат.

„Успоредно с това китайските акции в Хонконг се покачиха, като данните показват, че китайската икономика започна годината върху една стабилна основа. Данните бяха смесени, но показаха, че индустриалното производство се е покачило с 6,3%, което далеч надмина очакванията. Продажбите на дребно се покачиха с 9,3% но тези резултати бяха разочароващи, защото, въпреки че е това е много добър растеж на годишна база, това е най-ниското увеличение от 2003 насам. Затова потребителските акции са в червено“, допълни той.

„HSI се търгува без промяна а SHCOMP е нагоре с 1/10 от процента. Едни от акциите, които привличат вниманието, са тези на Toshiba, от където пропуснаха втория си краен срок за публикуване на отчета си – това е пореден удар върху увереността на инвеститорите и компанията е една стъпка по-близо до напускане на борсата“, каза още пазарният анализатор.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт