Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Amazon намалява такси заради азиатски конкуренти

Технологичен коментар, 16.06.2016

Клиент проверява цена в Amazon.com. Снимка: David Ryder/Bloomberg Клиент проверява цена в Amazon.com. Снимка: David Ryder/Bloomberg

Amazon възнамерява да намали таксите за малки продукти, за да се справи с конкуренцията от играчи на азиатския пазар. Това каза в технологичния си коментар в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Елена Кирилова, Investor.bg. Таксите за продукти, които могат да се поберат в плик за писма ще бъдат намалени със 67%. Идеята е да се конкурира в доставките с Alibaba Group Holding, Ebay, Wish.com, които свързват китайските търговци с американските потребители, а решението ще влезе в сила от 1 юли. Търговците ще плащат по 1,61 долара за доставянето на плоски, леки пакети.

Доста неприятна новина дойде от LinkedIn, каза още Кирилова. "Оказа се, че услугата на компанията е паднала за известно време. Професионалната социална мрежа е спряла да работи за част от потребителите. Предишното голямо падане на услугата бе през 2014 година".

"Sаmsung придобива Joyend , за да разшири облачните си услуги. Това се случва в момента, когато компанията търси източници на приходи отвъд хардуера, тъй като не бележи големи успехи в тази област в последните две години".

Вижте целия коментар:


 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт