Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ведомствените бензиностанции ще имат връзка с НАП до края на юни

Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация в предаването Бизнес старт, 14.06.2016

Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Според данни на МФ данъчните измами при търговията с горива достигат около 1 млрд. лв. Това каза Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация в предаването „Бизнес старт“ с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му внесените в Народното събрание мерки за борба със сивия сектор и измамите с ДДС от страна на Министерски съвет са добра стъпка, тъй като това ще ограничи една голяма част от схемите за източване на ДДС. Цената на суровия петрол се повишава, което оправдава минималното повишаване на цените на горивата. Лятното поскъпване на горивата се дължи на повишаването на потреблението им в Европа и САЩ, коментира още той.

От края на месец юни ведомствените бензиностанции и петролните бази трябва да бъдат свързани с НАП. По думите му остава проблемът с мобилните бензиностанции (т.нар. цистерни), които не биват обект на регулация. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт