Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Конкуренцията в споделените пътувания се засилва

Технологичен коментар в Бизнес старт, 17.05.2016

В офиса на Uber Technologies в технологичния хъб на компанията в Берлин, 9.05.2016. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg В офиса на Uber Technologies в технологичния хъб на компанията в Берлин, 9.05.2016. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Alphabet Inc, компанията майка на Google разкри, че навлиза на пазара на услуги със споделени пътувания в САЩ, изправяйки се очи в очи с една една доста известна компания за споделено пътуване – Uber. Това каза в технологичния си коментар Елена Кирилова, редактор в Investbook.bg в предаването Бизнес старт на Bloomberg TV Bulgaria. "Конкуренцията между двете компании става наистина голяма. Uber разработва свой собствен софтуер за картографиране и такъв за самоуправляващи се коли".

Кирилова припомни, че Apple пък е инвестирал в китайската компания за споделени пътувания Didi. General Motors пък инвестира в конкурента на Uber – Lyft.

Елена Кирилова коментира и как Nintendo навлиза във филмовата индустрия в желанието си да диверсифицира бизнеса си, както и по какъв начин Twitter се бори за нови клиенти и срещу падащата цена на компанията.

Вижте целия коментар:    

 

Последни новини
Още от Бизнес старт