Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Международната обстановка прави България по-привлекателна туристическа дестинация

Бизнес старт, 11.03.2016

Румен Драганов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Румен Драганов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има сериозен интерес от страна на чуждестранните туристи към България най-вече като сигурна дестинация. Тя е добре позната на немския пазар. Тази година очакваме 30% ръст на немски туристи у нас, след като те отказват да пътуват към Египет, Тунис и Турция и търсят нови дестинации. Големият отлив от Турция може да се отрази и на Гърция заради големия поток мигранти към гръцките острови. Очаква се това да направи нашата страна още по-атрактивна. Това коментираха Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма и туроператорът Любен Синадински в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Синадински разказа повече за провеждащото се в момента Международно туристическо изложение в Берлин, в което участва и България. 

В изложението ще вземат участие над 10 000 изложители от 187 страни. България има представители от 33 фирми и 7 общини.

Драганов каза, че макар Турция да прави рекордни намаления, за да компенсира отлива на туристи, това няма да й помогне, тъй като на първо място стои сигурността. 

Турция това лято ще загуби между 10 млн. и 15 млн. туристи. Заради вътрешния конфликт в страната тя няма да получи солидарността, която получи Париж. 

Драганов коментира и имиджа на България пред германските туристи. По думите му те са силно впечатлени от сегмента съвременни изкуства, в който страната се развива доста успешно. За сметка на това тя трябва да наблегне на конгресния туризъм, подчерта той.

Повече за българския туризъм чуйте от целия разговор:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт