Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Виртуалната реалност в реалния бизнес

Петър Митев в Бизнес среща, 21.03.2018

Петър Митев, Хаос Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Митев, Хаос Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От самото начало софтуерът, такъв, какъвто го мислехме, можеше да се продава само глобално. Още от самото начало мислехме глобално и в голям мащаб. Това каза Петър Митев, Хаос Груп, в предаването "Бизнес среща", на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева.

"Поръчките започнаха да се изсипват още от самото начало много бързо. Започнахме точно в годините, когато интернет "избухна" и бяхме много щастливи от този факт, защото ако бяхме започнали три или пет години по-рано нямаше да можем да достигнем до света". 

Хаос Груп започна като една фирма, която в началото се занимаваше с изготвяне на реклами и понеже започнахме през прекрасната 1997-1998 година и много бързо стана ясно, че няма да преуспеем с реклами, когато общо взето първият бюджет, който една фирма съкращава, когато има проблеми, бе маркетинг бюджета, каза гостът. "Всеки един от нас реши да потърси нова посока. Аз съм програмист и реших, че вместо да използваме софтуер, за да правим реклами, е добре аз да започна да пиша такъв софтуер, който да се използва за специални ефекти". 

Хаос Груп е носител на Оскар за особен цялостен технологичен принос към изкуството. Как се промени работата на компанията след спечелването на наградата?

Какво точно правят продуктите на "Хаос Груп" в киноиндустрията, в архитектурата и други области на живота?

Може ли виртуалната реалност изцяло да замени участието на актьори във филмовата индустрия?

Как стартира Хаос Груп? От къде идва името на компанията? Как се финансира компанията в самото начало?

 

Последни новини
Още от Бизнес среща