Завръщането: След 30 години Peugeot поглежда към американския пазар

Карлос Таварес обяви, че марката е избрана от френската група PSA, компанията майка, да се завърнев САЩ в рамките на 10-годишния план, обявен през 2016 г.

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Peugeot се готви за завръщане в САЩ 30 години след оттеглянето си от този пазар заради катастрофалните продажби, които отчете. Това стана въпреки голямата слава на френската марка сред феновете на спортните коли, пазещи спомени за трите ѝ големи победи на митичната писта в Индианаполис, предава Investor.bg.

Главният изпълнителен директор Карлос Таварес обяви в началото на март, че марката с емблемата на лъв, е била избрана от френската група PSA, компанията майка, да се завърне на втория по големина автомобилен пазар в света в рамките на 10-годишния план, обявен през 2016 година. 

Това завръщане е продиктувано и под влиянието на финансовите пазари, желаещи да видят PSA да усвои приходи извън Европа, още повече, че американските санкции възпрепятстваха амбициите на Иран, а хоризонтът в Китай е помрачен от забавянето на икономическия темп.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Автомобили