Мобилното приложение Worddio за учене на чужд език е сред участниците във „Вдъхновяващите 5“

Worddio e първото мобилно приложение, което дава възможност за учене на език в движение, без да се докосва телефона

11:48 | 29 октомври 2020
Обновен: 11:48 | 29 октомври 2020
Автор: Магдалена Иванова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Мобилното приложение Worddio е сред участниците в кампанията на Bloomberg TV Bulgaria „Вдъхновяващите 5“.

Worddio e първото мобилно приложение, което дава възможност за учене на език в движение, без да се докосва телефона, като по този начин пести най-ценното на потребителя – неговото време. Иновативният проект помага с обогатяването на езиковия запас, като предлага на потребителите над 270 000 аудио флашкарти, професионално записани на 34 езика.

“Нашата мисия е да помагаме на учещите чужд език по света, да учат думите по правилен начин“, разказва основателят на Worddio Иван Манев .

Манев споделя, че дългосрочната цел на компанията е да стане глобален лидер в пасивното обучение и първият български стартъп, излязъл на глобален пазар с В2С продукт.

„Създадохме иновативен подход, базиран на machine learning модели, който да ни помага да изградим индивидуални продажбени пътеки на всеки потребител, базирани на неговото поведение в приложението. Също така започнахме да обучаваме и модели, които да помагат на потребителите, създавайки им индивидуални програми за обучение, отново базирани на предвиждащи модели, какво би било най-добре за съответния потребите“, обяснява Иван Манев.

Интерес факт за Worddio е, че компанията е премахнала отношенията работодател-работник. Всеки член на екипа ще има дял в компанията, т.е. ще работи, за да развива собствения си бизнес. Няма и фиксирани работно време и място.

Още интересна информация за компанията Bulgaria store може да научите от сайта на инициативата тук.

Може да подкрепите иновативния бизнес, като натиснете бутона „Харесва ми“ на: https://inspiring5.bloombergtv.bg/worddio-2/ .

По повод 5-ия си рожден ден, водена от мисията си да помага и подкрепя иновативните бизнес решения, от 19 октомври Bloomberg TV Bulgaria стартира стартъп кампанията „Вдъхновяващите 5“.

В рамките на нея 5 стартъп компании, които съберат най-голямо потребителско одобрение, ще получат консултации как да развият проектите си от едни от най-добрите експерти в стартъп екосистемата. Повече подробности и как може да се включите ще откриете на https://inspiring5.bloombergtv.bg/.