Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria: Как пандемията помогна за развитие на биотехнологиите?

Петата годишна конференция на Bloomberg TV Bulgaria търси отговори на важните въпроси, свързани с развитие на биотехнологиите

10:20 | 23 октомври 2020
Обновен: 16:15 | 29 октомври 2020
Автор: Магдалена Иванова

Обединени са усилията на частния сектор, рисковия капитал и на правителствата в бързото търсене на решения в областта на биотехнологиите. Това заяви д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на фармацевтична компания Amgen за България, в рамките на поредицата онлайн издания на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria.

„20% от всички инвестиции в научна и развойна дейност идват от фарма или от технологичните компании. Инвестициите са устойчиви, защото всяка компания, която държи да бъде конкурентна, ще влага все повече в иновации“, каза още д-р Чемишанска.

По думите й следващото голямо нещо в сферата на биотехнолиите ще бъде свързано с познанието за човешкия геном, което ще даде информация за връзката между определени гени и възникването на определени заболявания. Повече по темата четете тук.

Цялото издание на конференция гледайте във видеото. Тя ще бъде излъчена и е ефира на телевизията на 23 октомври (петък) от 21:30 часа.

Следващите онлайн студиа на годишната конференция ще се проведат на 29 октомври и 5 ноември. По време на тях ще се търси отговор на въпросите кои са последните космически иновации и каква е икономическата и политическата промяна в света. 

За да получите повече информация за темите и участниците в годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria, може да се регистрирате безплатно на https://tnbt.bloombergtv.bg/. 

Генерален партньор на годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria е Real Finance, основен партньор е Sirma. Поредицата онлайн събития се провеждат с подкрепата на Allterco Robotics и А1.

Медийни партньори са Investor.bgDnes.bgMoney.bg„Мениджър“.