Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria: Каква е икономическата и политическата промяна в България?

Петата годишна онлайн конференция на Bloomberg TV Bulgaria търси отговори на важните въпроси за икономиката и за бъдещето на страната

19:07 | 15 октомври 2020
Обновен: 14:04 | 23 октомври 2020
Автор: Магдалена Иванова

Трябват проекти, които да спрат спада на заетостта и да помогнат на икономиката за утрешния ден. Това каза главният икономист на УниКредит Булбанк Кристофор Павлов в рамките на поредицата онлайн издания на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria.

Участие в дискусията каква е икономическата и политическата промяна в България взеха и Георги Ганев, икономист и програмен директор по икономически въпроси към Центъра за либерални стратегии, Йордан Недев, директор инвестиции и M&A, член на Съвета на директорите на Sirma Group Holding JSC.

Според Йордан Недев неизбежно ще трябват много по-сериозни макроикономически мерки, ако се наложи ново спиране на бизнеса.

Георги Ганев обаче сподели по-песимистична виждане, според което държавният бюджет трябва да предвиди банкова криза заради постепенното натрупване на напрежение в банковия и финансовия сектор в резултат на затрудненията в реалния бизнес. 

Цялото издание на днешната конференция гледайте във видеото. Тя ще бъде излъчена и е ефира на телевизията на 16 октомври (петък) от 21:30 часа.

Следващите онлайн студиа на годишната конференция ще се проведат на 22, 29 октомври и 5 ноември. По време на тях ще се търси отговор на въпросите как пандемията въздейства върху развитието на биотехнологичната индустрия и кои са последните космически иновации. 

За да получите повече информация за темите и участниците в годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria, може да се регистрирате безплатно на https://tnbt.bloombergtv.bg/

Генерален партньор на годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria е Real Finance, основен партньор е Sirma. Поредицата онлайн събития се провеждат с подкрепата на Allterco Robotics и А1.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Money.bg, „Мениджър“