България е съдомакин на срещата в ООН по проблема наркотици и дроги

Премиерът Борисов ще води българската делегация за 73-ото ОС на ООН

16:10 | 23 септември 2018
България е съдомакин на срещата в ООН по проблема наркотици и дроги

Министър-председателят Бойко Борисов ще ръководи българската делегация в 73-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк. Премиерът ще изнесе реч, свързана с основната тема на Общия дебат, която тази година е „ООН за всички хора".

В рамките на визитата премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“,  на 24 сесептември, организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп. България е съдомакин на събитието.

Във вторник, 25 септември, ще бъде открит официално Общият дебат на Общото събрание с речи на повече от 30 лидери в този ден, включително на американския президент и на неговите колеги на Турция Реджеп Т.Ердоган, Франция – Еманюел Макрон и Иран Хасан Рохани. Също така в този ден ще има широко присъствие на латиноамерикански лидери с изказвания – президентите на Бразилия, Мишел Темер, Еквадор - Ленин Морено, Мексико-Енрике Пеня Нието, Перу-Мартин Вискара, Гватемала-Джими Моралес и Аржентина – Маурисио Макри.