Лондонските стартъпи са най-малко засегнати от пандемията

Технологични стартъпи в Лондон са получили 10,8 милиарда долара за първите шест месеца на 2021

18:00 | 22 септември 2021
Автор: Михаил Митев
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Технологични стартъпи в Лондон за първите шест месеца на 2021 г. са събрали почти толкова, колкото за цялата изминалата година, което помогна на британската столица да запази своето място, заедно с Ню Йорк, като най-доброто място за предприемачесто извън Силиконовата долина, пише Reuters.

Според класацията, съставена от Startup Genome, Лондон е получил високи оценки за финансиране, наличие на талант и връзки, въпреки сътресенията, причинени от пандемията от COVID-19 и Брекзит. Както показва проучването, публикувано за Лондонската седмица на технологиите през 2021 г., за втора поредна година те запазват втората си позиция, редом до Ню Йорк. Пекин и Бостън заемат четвърто и пето място.

Технологичните стартъпи в Лондон са получили 10,8 милиарда долара за първите шест месеца на 2021 г., което е близо до онези 10,9 милиарда долара, които бяха привлечени за 2020 г., и съставляващи една пета от всички европейски фондове за рисков капитал, според Dealroom 2021.Основните кръгове на финансиране включват Revolut с 800 милиона долара, Checkout.com с 450 милиона долара и Hopin с 400 милиона долара.

Кметът на Лондон Садик Хан заявяма: "На фона на Брекзит и глобалната пандемия Лондон демонстрира своята устойчивост и отново доказа, че е едно от най-добрите места в света за технологични иновации и стартиращи фирми".