Boeing показа печалба за пръв път от две години

Публикуваните в сряда резултати показват, че Boeing започва да излиза от дълбокия срив

08:29 | 29 юли 2021
Автор: Investor.bg
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Boeing постигна печалба за първи път от близо две години, като намекна за зараждащ се поврат след една от най-тежките финансови кризи на самолетопроизводителя, пише Investor.bg

След новината цената на акциите на компанията се повиши.

Коригираната печалба от 40 цента на акция не беше единственият знак за напредък във финансовите резултати през второто тримесечие. Тя е похарчила пари в брой на стойност едва 705 млн. долара, което е значително по-малко спрямо изтичането на 2,76 млрд. долара, както прогнозираха анализатори.

Публикуваните в сряда резултати показват, че Boeing започва да излиза от дълбокия срив, причинен от пандемията от COVID-19 и пропуски в качеството, които предизвикаха две катастрофи с жертви на най-продавания ѝ модел самолет 737 Max. На фона на стабилизирането на бизнеса ѝ Boeing спира големите съкращения на работни места много преди достигането на първоначалната цел за свиване на служителите с близо 20%. В същото време компанията ще се стреми към повишаване на производството през идните няколко години.

„Достигаме крайъгълен камък и възстановяването набира скорост“, коментира главният изпълнителен директор Дейв Калхун при обявяването на резултатите на компанията. „Казах и преди, че смятаме тази година за изключително важна повратна точка и се оказва, че това е точно така“, допълва той.

Целия анализ може да прочетете на Investor.bg