Tinder назначи бивш шеф в Pizza Hut с цел да привлече по-млади потребители

Новият главен маркетин директор на Tinder Джордж Феликс ще опита да привлече поколениято Z

09:52 | 13 април 2021
Обновен: 09:53 | 13 април 2021
Автор: Александра Попова
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Tinder назначи нов главен маркетинг директор като част от усилията да привлече нови, по-млади потребители към своята платформа за запознанства. Джордж Феликс, бивш ръководител на маркетинг отдела в Yum Brands, който помогна за съживяването на Pizza Hut и KFC, ще поеме новата роля на 26 април, пише Bloomberg.

Tinder, собственост на Match Group, както и други приложения за запознанства, включително Bumble, се опитаха да запазят интереса на потребителите на фона на наложените ограничения по време на пандемията, които накараха хората да си останат вкъщи и да търсят половинката си от там. Тъй като големите градове и бизнесите започват да премахват ограниченията и хората се връщат към нормалния си начин на живот, Tinder удвоява младото поколение, което представлява над половината от потребителската му база, за да поддържа растеж.

Ключова част от мандата на Феликс ще бъде да ангажира и привлече повече млади хора, се казва в изявление на компанията в понеделник. Неотдавнашно проучване, проведено от приложението за запознанства, показа, че почти половината от по-младите потребители са имали видеочат с човека, с когото са си съвпаднали, по време на пандемията, като 40% планират да продължат да използват видео функцията, дори и след края на пандемията. Най-новото поколение обикновено включва хора, родени между 1997 и 2012 г.

„Възможностите за Tinder като глобална марка са безкрайни“, каза Феликс.

„Радвам се, че се присъединявам по време, когато се появява ново поколение, което да предефинира отношенията и начините, по които те искат да се запознаят с нови хора.“

Феликс ще замени генералния директор на Tinder Джени Кембъл, която напусна компанията през ноември и сега е в Kate Spade & Co. Преди Tinder, Феликс беше главен изпълнителен директор на Pizza Hut и директор маркетинг в KFC, където ръководи популярната кампания „Завръщането на полковник Сандърс .

Match Group управлява по-голямата част от пазарния дял на приложенията за запознанства в САЩ.