Тръмп отказва да участва във виртуален дебат с Байдън

Малко преди това бе съобщено, че вторият кандидат-президентски дебат ще се проведе онлайн

15:26 | 8 октомври 2020
Обновен: 15:55 | 8 октомври 2020
Преводач: Нина Луканова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да участва в следващия дебат с кандидата на демократите Джо Байдън, ако той ще бъде проведен виртуално като предпазна мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщава investor.bg.

"Не, няма да си губя времето за виртуален дебат", каза Тръмп в телефонно интервю за Fox Business в четвъртък. „За това не може да се води дискусия“.

Вторият дебат между американския президент Доналд Тръмп и номинираният от Демократическата партия Джо Байдън ще се проведе дистанционно през следващата седмица, съобщи в четвъртък Комисията за президентски дебати, цитирана от Bloomberg.

Тръмп се завърна в овалния кабинет в сряда за първи път, откакто се върна в Белия дом в понеделник вечерта след хоспитализацията си в Уолтър Рийд. Лекарят му съобщава, че от сряда не е имал симптоми на Covid-19 повече от 24 часа.

За президентският дебат на 15 октомври, планиран да бъде вторият от трите, по-рано тази седмица Тръмп заяви, че е здрав и очаква с нетърпение дебата с претендента Джо Байдън.

Комисията за президентски дебати заяви, че двамата кандидати ще участват в дебата „от отделни отдалечени места“. Съобщението беше направено, след като Тръмп и нарастващ брой служители на Белия дом дадпоха положителен тест за коронавирус след първия президентски дебат миналата седмица.

Президентът Доналд Тръмп помоли лекарите от Националния военномедицински център "Уолтър Рийд" да подпишат споразумения за неразкриване на информация, преди посещение миналата година, съобщи NBC, позовавайки се на четири неидентифицирани лица, запознати с въпроса. Fox Business News казва, че Тръмп ще даде интервю на живо с Мария Бартиромо в 8 ч. сутринта местно време във Вашингтон.

Дебатът между вицепрезидента Майк Пенс и сенатора Камала Харис в сряда вечерта се проведе с по-строги протоколи за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

Няколко членове на Съвместния началник на щабовете, включително генерал Марк Мили, най-висшият американски военен офицер, също са в самокарантина, след като заместник-комендантът на бреговата охрана даде положителен тест за вируса.