Българската мебелна индустрия е във възход в условията на пандемия

Геновева Христова-Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер, Бизнес старт, 27.03.2020

12:03 | 27 март 2020
Обновен: 18:20 | 4 юни 2020

Мебелната индустрия работи и предприятията не са преустановили дейност. Поради невъзможността за изпълнение на обекти от конкурентни страни, България успява да заеме по-добра позиция. Това каза Геновева Христова-Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Нашите поръчки се увеличават. Основната ни цел бе предприятията ни да не спрат работа, да имаме достатъчна ликвидност и да сме подсигурени по отношение на материали. В момента навлизаме на пазари, където бяхме загубили позиции".

По думите ѝ това се случва заради агресивната маркетингова политика от тяхна страна. 

„Обяснихме на партньорите си, че предприятията в България продължават да работят и че ще може да доставяме до затварянето на всички граници. Ние се опитваме да завоюваме обратно позиции, които бяхме загубили, точно в условията на коронавируса“.

Тя обяви, че са сключили сделка с хотелската верига Hilton. 

„Ние в момента планираме доставки след 6 месеца, активно произвеждаме дори и там, където не бихме могли да доставяме, защото когато всичко се нормализира, ние ще бъдем готови. Така ще сме първи в готовност да изнасяме на пазарите. Това се нарича стратегическо планиране". 

"Всички сме още по-обединени", допълни тя.

Вижте целия разговор във видеото.