ИмоТиТе

Неделя, 21:00 часа
Водещ: Христо Николов

Водещ производител на бои и мазилки отправя поглед към западните пазари

Георги Димитров, управител на ДЕНЕЛ, ИмотиТе, 21.06.2020

08:50 | 22 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

Водещият производител на на сухи строителни смеси на циментова основа, бои и мазилки ДЕНЕЛ отправя поглед към западноевропейските пазари. Това включват плановете за развитие на компанията, чиито управител Георги Димитров даде интервю за предаването „Имотите“ с водещ Христо Николов.

„При нужда имаме готовност да автоматизираме и производството на течни продукти“.

ДЕНЕЛ открива заводът си в Равно поле през 2000 г. като стартира с инсталация за производство на сухи строителни смеси и довършителни материали след грубия строеж, които могат да се използват в една сграда за довършването й.

„В последствие изградихме цех и за течните продукти – пуснахме латекси, грундове и бои. Първоначалната инвестиция за изграждането на завода с терена е 1 млн. евро“, обясни Георги Димитров.

По неговите думи първият месец от извънредното положение е бил стресиращ за цялото общество, но след това бизнесът на компанията е вървял добре благодарение на факта, че не е спирал работа.

„Заради спрените доставки от чужбина периодът е добър за нас и ние успяхме да отговорим на нуждите на пазара“, заяви управителят на ДЕНЕЛ.

Той обясни, че производство е автоматизирано в голямата си част заради специфичното изискване за голяма прецизност при смесването на различни субстанции.

„Част от произведената продукция изнасяхме за Молдова, а сега изнасяме само за Турция декоративни мазилки“.

Още за иновативните продукти в портфолиото на компанията гледайте във видеото.

Всички гости на предаването ИмотиТе гледайте тук.