Летище Дубай отваря отново тази седмица: Пол Грифитс, част 2

Пол Грифитс, директор на Dubai Airports

21:55 | 23 юни 2021
Обновен: 21:56 | 23 юни 2021
Преводач: Петя Кушева

Най-важното нещо е капацитетът за тестване и отварянето на Терминал 1. Това ни дава достъп за разширяване на способността ни на тестване.

След като изградим най-модерната лаборатория от южната страна на летището, тук в DXB, имаме способност да правим тестове за много кратък период.

По отношение на технологията за тестване, разглеждаме алтернативни методи, за да постигане на още по-бърз резултат.

Валидирането на сертификатите за ваксини е нещо, което разглеждаме заедно с ИАТА и различни други държави, за да сме сигурни, че имаме много бърз и ефективен начин за проверка на пътниците при пристигането им в значителните обеми, които очакваме през лятото.

Преди всичко според мен най-накрая постигнахме споразумение относно концепцията, че хъбът представлява допълнителна заплаха за една държава, защото очевидно методите, с които тестваме всеки пътник, който преминава през DXB са от световна класа.

Ако погледнете историята на ОАЕ за това, тя говори сама за себе си.

Относно преговорите, както знаете наскоро отворихме коридор за пътуване с Италия. Испания вече е отворена и много други страни всъщност също очакват това.

Съобщението от ЕС очевидно ще бъде доста добро. Работата е там, разбира се, че зависи от това как отделните страни по света се справят с пандемията на Ковид-19.

Чухме новините през уикенда, новините от Великобритания, особено за Делта варианта, не са насърчителни. Така че не съм сигурен, че ще видим съобщение за отварянето на Великобритания.

Но разбира се това е нашият ключов пазар и тревожно и трескаво преговаряме с правителството на Великобритания. Разбираме, че това зависи от данните и ще трябва да чакаме докато те могат да започнат да приемат чуждестранни посетители.