AutoNation: Недостигът на чипове ще продължи година, част 2

Майк Джаксън, директор на AutoNation

12:32 | 22 април 2021
Преводач: Петя Кушева

Смятаме, че AutoNation бе много привлекателна за покупка и през първото тримесечие, и за да оправдая казаното, ние изкупихме обратно 5% от останалите акции през първото тримесечие, така че очевидно смятам, че сме привлекателна покупка.

Това, което наблюдавам е, че търсенето на личен транспорт е астрономическо и варира от 5 хиляди долара за кола до 500 хиляди за кола.

Производството и доставките са много по-добри на дигиталната ни платформа. Правим продажби на автомобили втора ръка, пристигат и заминават.

Така че изглежда контролираме добре недостига на чипове и разбира се не мога да не спомена лихвените проценти, които са много добри.

Изложих гледната си точка. Изкупих обратно 5% от останалите акции на компанията през първото тримесечие. Правя това, което съм казал и търсенето е повсеместно за автомобилните продажби и личен транспорт, подкрепено от много привлекателни лихвени проценти.

И на фона на всичко това, AutoNation се представя на много високо ниво, защото имаме бранд който се постира от единия до другия бряг на Америка. Цялата ни втора ръка автомобили е на една цена и клиентите обичат това. 

Имаме дигитална платформа и страхотна оперативна способност и сме много печеливши, което не всеки на този пазар може да каже.