AutoNation: Недостигът на чипове ще продължи година, част 1

Майк Джаксън, директор на AutoNation

12:28 | 22 април 2021
Обновен: 12:35 | 22 април 2021
Преводач: Петя Кушева

Току що AutoNation завърши четвърто поредно рекордно високо тримесечие. Представете си как всичките ни 22 хиляди служители през изминалата година си слагаха маска на лицето и идваха на работа всеки ден, взаимодействаха с клиентите ни и се грижеха добре за тях.

През това тримесечие имахме 27% ръст на брутния приход. И като комбинираме това с дигиталните ни способности за намаляване на разходите ни, увеличихме печалбата си от акция три пъти.

Климатът е много добър за автомобилните производители. Говорихме за това преди година.

Да, пандемията бе травмиращо събитие за целия свят, но в Америка хората никога не са си представяли, че ще се трябва да търсят убежище у дома си и това значително увеличи потребителското търсене на по-големи жилища, повече електроника в тях и личен транспорт.

В типичния стар американски дух, хората искат да контролират кой седи в превозното им средство, къде, кога и как отиват. Така че търсенето нарасна значително.

Сега запасите на чипове са много ниски, защото имахме голямо затваряне преди година и докато производството е много по-високо днес, почти двойно, то е възпрепятствано от липсата на чипове за автомобилите.

Имаме удвояване на търсенето на чипове за домовете и на търсенето за личен транспорт и следователно производството на автомобили е ограничено.

Въпреки това успяхме да контролираме това много добре, очевидно, след като имаме четири поредни рекордно високи тримесечия, както и корекция на маржовете нагоре при новите ни автомобили и значително увеличихме наличността на автомобилите втора ръка в търговската мрежа - с 28%.

Вижте втора част на видеото.