Рубенстийн: Оценките на частните компании ще останат високи

Дейвид Рубенстийн, съосновател на Carlyle Group

16:28 | 10 ноември 2020
Обновен: 16:34 | 10 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Няма съмнение, че оценките на частните компании са високи в сравнение с по-традиционните стандарти, а нивата на публичните пазари също са високи.

Хората трябва да приемат, че да купуват акции на цена 7 до 9 пъти по-висока от паричния поток ще остане в миналото, поне за известно време. И че сега хората ще плащат по-ниски двуцифрени суми за паричния поток... И предполагам, че това ще продължи още известно време.

Една от причините е, че може да изтеглите много евтин заем. Лихвените проценти са толкова ниски, че е относително изгодно да теглите пари и съответно по-евтино да плащате малко по-високи цени, от обичайното. Ако лихвите отново се увеличат, ситуацията ще бъде коренно различна.

През последните години видяхме, че каквито и регулаторни действия приеме президента, те могат да са обект на съдебни спорове.

Така че е малко вероятно новоизбраният президент Байдън, ако той разбира се заеме поста си, както очаквам да направи --

Смятам, че е малко вероятно той да направи нещо, което няма да бъде оспорвано в съда. Не е толкова лесно просто да подпишете един указ и да прокарвате политики.

 Тези укази станаха все по-популярни, както и signing statements със закони, в които често се казва, че президентът няма да направи това, което пише закона. Така че няма съмнение, че новоизбраният за президент Байдън бързо ще въведе доста промени и мисля, че има дълъг списък от укази на президента Тръмп, които трябва да бъдат отменени.

Така че предполагам, че известно време така ще изглежда светът в който ще живеем.