Инвестицията в жилище е най-уместна в момента, част 1

Раян Уилямз, главен изпълнителен директор на Cadre

09:35 | 28 октомври 2020
Обновен: 09:40 | 28 октомври 2020
Автор: Петя Кушева

Недвижимите имоти са били първокласен актив за създаване на богатство в исторически план. Много от това богатство в миналото е създадено в периоди на несигурност и поради периоди на дислокация като сегашната, в която се намираме. И ключът към успеха, както във всяка друга индустрия, е с кого инвестирате и в какви видове активи. Ще има победители и губещи.

В тази обстановка има някои класове активи, които се представят дори по-силно, отколкото преди Ковид. Многофамилните жилищни сгради, например, са по-силни днес, отколкото някога са били, защото хората трябва да живеят някъде. В обстановка, в която хората са повече вкъщи от всякога, ползите от това да притежаваш жилищен имот са ясни.

Индустриалните имоти са друг клас активи, който е невероятно убедителен предвид тенденцията към електронна търговия, която се разрастна и ефективно дигитализира логистиката и веригата на доставки. Трябва да сме фокусирани върху разпознаването на класовете активи, които мислим, че ще се представят още по-силно и стоим далече от класове активи като търговия на дребно и хотелско настаняване, около които към момента имат много въпросителни и неизвестни. Да стоим далече от офиси в централен градски бизнес район, който според вас може да има какво да предложи.

Става въпрос за селективност, за правилна платформа за изграждане на портфолио, защото недвижимите имоти отново са страхотен хедж за много от нестабилността, която наблюдаваме на фондовите пазари.

Вижте втора част на видеото тук: