Wells Fargo забелязва ръст в потреблението

Джон Шрусбъри, финансов директор на Wells Fargo & Co

16:58 | 15 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Плащанията по преструктурирането  могат трудно да се прогнозират, но те се заделят, защото така или иначе те понижават разходите. Както казах и в по-ранния ни разговор, предвид това, което вече знаем, ние очакваме да сме приключили с компенсациите за клиенти, което означава, че това перо вече няма да е част от бъдещите ни разходи.

Екипът на  Wells Fargo е твърдо решен да намали структурните разходи през следващите няколко години чрез опростяване на бизнеса, опростяване на продуктите и редица други стъпки. Би трябвало да можем да ръководим тази компания при по-ниска разходна база.

 

В момента наблюдаваме значително подобрение в много сфери през второто тримесечие на годината. Не знаем как ще се развие Ковид и дали икономиката ще бъде по-отворена или по-затворена през следващите няколко тримесечия, но виждаме покачване на потребителските разходи – и при дебитните, и при кредитните карти. Осъществяват се повече плащания, пазара на ипотеки работи отлично, хората рефинансират с по-ниски лихви. Има оживена жилищна търговия като мнозина се местят от градовете в предградията донякъде заради случващото се с вируса.

Голямо е оживлението и при автомобилите през този период от време. Така че нещата се подобряват. Днес кредитите изглеждат по-добре, отколкото очаквахме преди три месеца. Провизиите бяха намалени под нивата очаквани от анализаторите и то за всички кредити. За тримесечие, нашите лихви са се понижили с 29 базисни пункта също като през най-добрите периоди.

Проблемите все още не са в миналото, защото налице е несигурност накъде ще се развият нещата, имаме по-добро усещане отколкото преди 3 месеца.