Колко е влиятелна Кардашиян

Кърт Уагнър, Bloomberg

12:11 | 17 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Нямаме добра статистика, за да видим дали това работи или не, но Facebook ясно мисли, че е успешно. И говорихме с Ник Клег, ръководител на политиката във Facebook и той каза, че причината поради която са решили да направят центъра за климатичните промени е защото са видели успех със своя хъб за Ковид-19 и информацията за гласуването, които пуснаха.

Смятат, че така няма да се налага да контролират всеки един пост с дезинформация, който е на платформата и все пак да дават шанс на хората да отидат някъде, където могат да получат достоверна информация за балансиране на някои от нещата, които те виждат в своя фийд.

Да, Ким има сто осемдесет и осем милиона последователи в Instagram.

Така че когато публикува нещо или реши да не публикува нещо, обикновено получава внимание от много хора. И това е страхотно постижение за тези активисти, които наистина се опитват да направят промени в същата група по начина, по който се водеше рекламния бойкот през  юли, за който говорихме много.

Това е новата вълна.

Всъщност акциите на Facebook се понижиха малко във вторник следобед, когато Ким туитна. Това дава представа как хората възприемат гласа й.

Мисля, че в крайна сметка ще се иска много повече отколкото само един ден да не публикувате в Instagram.

Но знаете, че Facebook забелязва подобни неща. И Instagram също със сигурност. И когато някой с нейния статут участва в нещо подобно, този въпрос определено ще се наложи да му се обърне внимание и да се поговори с хората какво прави Facebook, което според мен е важен въпрос, с който трябва да се справят.